Overslaan en naar de inhoud gaan
ruzie
Ervaringen

De zorgen om onze dochter kostten ons bijna ons huwelijk

Vanaf het moment dat we te horen kregen dat onze jongste dochter lijdt aan schizofrenie, kregen mijn man en ik relatieproblemen. Dat was nieuw voor ons. We hadden zelden ruzie, ook niet over de opvoeding van de kinderen. We deden dat op ons gevoel en zaten meestal vanzelf op één lijn. Maar na dat gesprek met de psychiater leek het wel alsof we niet meer met elkaar konden praten.

We gingen ieder op een andere manier om met de nieuwe situatie. Mijn man trok zich in zichzelf terug en werd onbereikbaar voor me. Hij richtte zich helemaal op onze dochter. Ik heb me heel alleen gevoeld. Soms zelfs jaloers op mijn eigen kind. En boos. Op mezelf, mijn man, mijn dochter, de psychiatrie, ja, op de hele wereld. En die spanning thuis was natuurlijk helemaal verkeerd voor onze dochter.

De psychiater stelde voor om contact te zoeken met de familievertrouwenspersoon. We zijn daar toen samen naartoe gegaan en merkten dat we het over één ding wél eens waren: we hadden hulp nodig. Alleen al het uitspreken van onze zorgen luchtte ons op. We hebben het met de familievertrouwenspersoon ook gehad over rouw en hoe verschillend we daarop reageren. Uiteindelijk zijn mijn man en ik in relatietherapie gegaan. Samen.

Tips

  1. Heb ook aandacht voor je eigen relatie
  2. Zoek contact met een familievertrouwenspersoon. Die kan je de weg wijzen, helpen om de dingen in perspectief te zien en overeind te blijven.

Dit verhaal is afkomstig van de familievertrouwenspersonen: www.lsfvp.nl/voor-familie

Post review

(0) lezers vinden dit behulpzaam.

Helpt deze informatie jou?

loader