Skip to main content

Naasten in Kracht werkt samen met de Landelijkste Stichting Familievertrouwenspersoon (LSFVP), MIND en Stichting Naast.

       LSFVP

 

              LSFVP - Landelijke Stichting Familievertrouwenspersoon 

 

De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) biedt informatie, advies en ondersteuning aan familie en naasten van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). We ondersteunen familieleden en naasten van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. Naasten zijn mensen in de directe omgeving van de cliënt. Zoals partners, vrienden, buren, mantelzorgers, collega’s of (school)mentoren. We bieden mail- en telefonische ondersteuning.

Bekijk voor meer informatie https://www.lsfvp.nl/

 

MIND
    MIND

 

MIND is een initiatief van Fonds Psychische Gezondheid, MIND Korrelatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. We voeren actie voor meer aandacht voor psychische problemen en we geven mensen met psychische problemen en hun naasten een stem richting de politiek. Dit doen we niet alleen, maar samen met cliënten- en familieorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderzoekers, ambassadeurs en donateurs. En iedereen die zich inzet om het verschil te maken…. Samen zijn we MIND!

Bekijk voor meer informatie https://www.wijzijnmind.nl/.


Naast

 

  Stichting Naast


Stichting Naast biedt informatie en ondersteuning aan naasten van verslaafden. Of het nu gaat om verslaving aan drugs, drank, gokken of gamen. De gevolgen voor de omgeving zijn vaak grotendeels hetzelfde. We bieden telefonisch advies en laagdrempelige informatiemiddagen, maar ook workshops met thema’s als grenzen stellen en loslaten. Voor intensievere begeleiding bieden we diverse vormen van individuele begeleiding. Alle informatie is gebundeld op het platform Helpmijndierbareisverslaafd.nl. Helpmijndierbareisverslaafd.nl is een initiatief van Stichting Naast

Bekijk voor meer informatie: https://helpmijndierbareisverslaafd.nl/ 

 

Ivonne van de Ven Stichting

De Ivonne van de Ven Stichting beïnvloedt het landelijk beleid op het gebied van suïcidepreventie, stimuleert onderzoek, deelt ervaringsverhalen van direct betrokkenen en verspreidt kennis over het onderwerp suïcidaliteit. De Stichting is opgericht door familieleden en vrienden van Ivonne van de Ven. De stichting is een actiegroep die jaarlijks focus aanbrengt in de activiteiten.

Bekijk voor meer informatie ivonnevandevenstichting.nl