Overslaan en naar de inhoud gaan

Primaire tabs

Naasten in kracht en het coronavirus 


Deze vreemde periode met maatregelen om het coronavirus terug te dringen, is niet gemakkelijk. En al helemaal niet als je een dierbare hebt met psychische problemen. Misschien kun je niet meer op bezoek bij de ander, kan hij of zij niet meer naar werk, school of dagbesteding. Elkaar thuis vaker zien, kan moeilijk zijn. Misschien worden eenzaamheid, angst of achterdocht erger. 

Gelukkig zijn er ook dingen die je wel kunt doen: Contact via de telefoon, Skype of Whatsapp, kaarten en brieven schrijven. Of denk eens aan de app Houseparty. Dan kun je elkaar zien maar ook een spelletje spelen ter ontspanning.  

Familie- en naastenorganisaties en de familievertrouwenspersonen zijn gewoon bereikbaar. Op onze hulppagina vind je een overzicht van de verschillende organisaties. Ook biedt MIND via haar website informatie voor jezelf of je dierbare, inclusief specifieke informatie rondom steun in coronatijd.   Verder hebben de familievertrouwenspersonen een speciale pagina met corona nieuws voor naasten.

Je ervaringsverhaal delen via Naasten in Kracht helpt jou én andere naasten. Er is een online schrijfhulp beschikbaar die je ondersteunt bij het schrijven van je verhaal. Per mail krijg je drie opdrachten toegestuurd. Je krijgt twee keer per mail reactie op je verhaal. Je kunt daarbij ook zelf aangeven waar je specifiek een reactie op wilt krijgen. In verband met de Corona-situatie hebben we het aantal deelnemers dat gebruik kan maken van dit aanbod uitgebreid.  En wil je ook je ervaringen delen op Naasten in Kracht, maar vertel je ze liever? Dat kan vanaf nu! Bekijk deze pagina voor meer informatie.  

Probeer op alternatieve manieren in contact te blijven!  

Ook wij proberen een kleine bijdrage te leveren om op alternatieve manieren in contact te blijven. Ben je zelf naaste van iemand met psychische kwetsbaarheid en wil je graag een kaartje ontvangen met een gedichtje, receptje, of ...... stuur een mail naar m.martens@rescon.nl met als onderwerp post. Je ontvangt dan een kaartje per mail of nog leuker natuurlijk als deze binnenkort op je deurmat valt. Het schrijfteam zit voor je klaar.

Let op jezelf en op elkaar! 
 

corona

Gebruiker registratie informatie banner

Log in om de meest relevante verhalen te krijgen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Nog niet geregistreerd? Meld je gratis aan. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je privacy.