Overslaan en naar de inhoud gaan

Primaire tabs

61. Gewoon moeder zijn
Ervaringen

Gewoon moeder zijn

Gewoon moeder zijn, hoe vaak heb ik het niet gehoord? Wij bieden de zorg en dan kun jij gewoon moeder zijn. Al snel blijkt dat wat ze daar binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de ggz onder verstaan, niet overeenkomt met mijn beeld van gewoon moeder zijn.

Lieve zoon, ik hou van jou en ben trots op jou. Ik heb je gemist.

Als moeder wilde ik jou zien opgroeien en deel uitmaken van jouw leven. Ik wilde je een omgeving bieden, waarbinnen je je zo optimaal mogelijk kon ontwikkelen.

Ik heb je niet kunnen beschermen. Je was zo’n mooie kwetsbare jongen. Ik had je nooit los moeten laten.

Als moeder wilde ik jou beschermen tegen overvraging. Ik wilde dat de hulpverleners jouw gedrag net zo goed begrepen als ik dat deed.

Ik zie je worsteling en dat doet pijn. Ik weet dat je het zelf moet doen, dat het jouw leven is. Ik zie dat je sterker wordt, maar iedere tegenslag doet me zo’n pijn.

Als moeder wilde ik je kunnen troosten als je eenzaam, verdrietig of in de war was. Ik wilde dat je wist dat ik er onvoorwaardelijk voor je ben. Dat ik altijd bereikbaar ben en je mij mag bellen voor kleine en grote zorgen.

Je hebt mij laten zien, dat wanneer je niet veel nodig hebt en dienstbaar bent,  mensen gebruik/misbruik van je maken. Je hebt me geleerd om te knokken, om in mijn eigen waarheid te blijven geloven.

Als moeder wilde ik mijn zorgen kunnen delen. Wilde ik als de deskundige van mijn eigen kind worden gezien. Ik wilde gehoord en serieus genomen worden.

Ondanks dat je het zwaar hebt, ben je nog steeds lief en attent. Het is je kracht en je kwetsbaarheid. Ik verlang naar die mooie stralende jongen van vroeger, die onbevangen de wereld tegemoet trad. Ik wil de 12 jaar die we gemist hebben graag inhalen.

Ik hou van jou.

Tips van Mirjam

  1. Laat je als ouder niet aan de kant zetten. Juist in moeilijke tijden heeft je kind jou nodig.
  2. Hoe moeilijk ook, blijf investeren in de band met je kind.

      

Post review

(1) lezers vinden dit behulpzaam.

Helpt deze informatie jou?

loader

Reacties

Gebruiker registratie informatie banner

Log in om de meest relevante verhalen te krijgen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Nog niet geregistreerd? Meld je gratis aan. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je privacy.