Overslaan en naar de inhoud gaan

Primaire tabs

87. Coronadilemma's
Ervaringen

Coronadilemma's

Ik snap ze de maatregelen rond Corona en volg ze ook. Ik ervaar er ook dilemma’s in. In mijn eigen werk binnen de ggz en ook in de ondersteuning naar mijn broer.

Mijn broer krijgt ondersteuning bij zijn pittige psychische uitdagingen. Sinds ruim een jaar woont hij na 19 jaar van beschermd en begeleid wonen weer zelfstandig in zijn eigen woning. En dat gaat goed. Mede door wat hij geleerd heeft en omdat hij er goede ondersteuning bij krijgt. 5 uur in de week krijgt hij ambulante begeleiding. Twee dagen in de week gaat hij naar een zorgboerderij. Echter per 16 maart, toen alle maatregelen in gingen, viel alles weg. De zorgboerderij is dicht. Ambulante begeleiding komt niet meer thuis maar belt met of zonder beeldscherm (je zal maar paranoïde ideeën hebben rond beeldschermen zoals hij dat heeft) Twee weken geleden is onze vader overleden. Voor hem een groot live event waar hij goed mee omgaat en ook steun bij zoekt en krijgt. Maar nu dus even niet meer. 

Gelukkig belt hij net zelf om te vragen of ik het goed vind als hij wat vaker belt. Natuurlijk! Ik vind zijn ondersteuners echt goud waard. Hij heeft ze hard nodig. Hoe gaan we dit soort ondersteuning goed organiseren met elkaar in deze tijden?

Tips van Nanette

  1. Blijf contact houden
  2. Zoek uit welke manieren en systemen mogelijk zijn en het beste werken: telefoon, videobellen of skypen, briefjes in de bus
  3. Houd ook contact met de hulpverleners. Het is belangrijk dat die weten hoe het gaat.

Post review

(0) lezers vinden dit behulpzaam.

Helpt deze informatie jou?

loader

Gebruiker registratie informatie banner

Log in om de meest relevante verhalen te krijgen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Nog niet geregistreerd? Meld je gratis aan. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je privacy.