Overslaan en naar de inhoud gaan

Primaire tabs

Vader en dochter
Verdieping
Ga naar onderdeel
Wat kan er spelen?
Zie ook

Je bent ouder van...

Wat kan er spelen?

Het is vreselijk om je kind te zien lijden. Als ouder wil je je kind helpen. Hoe kun je je kind met psychische kwetsbaarheid het beste ondersteunen? Misschien vraag je je af of het ooit weer goed komt. Of pieker je over wat je verkeerd hebt gedaan.

Het kan lastig zijn om je kind zelf (meer) verantwoordelijkheid te geven, de regie uit handen te geven. Als ouder blijf je bij je kind betrokken. Mensen zeggen dat je je kind moet 'loslaten'. Maar dat kan eigenlijk niet. Niemand laat zijn kind alleen. Het is zoeken naar een balans: op welke punten kun je loslaten en op welke punten (nog) niet?

Ook kan de situatie gevolgen hebben voor de relatie met je partner en eventuele andere kinderen. Zitten jullie op één lijn? Krijgt iedereen in het gezin voldoende aandacht?

Je loopt de kans oververmoeid en overbelast te raken. Maar als je niet goed voor jezelf zorgt kun je minder goed voor je kind zorgen. Kijk daarom ook bij het onderwerp Voor jezelf zorgen voor tips. 

 

Zie ook

Tips voor ouders van

Gebruiker registratie informatie banner

Log in om de meest relevante verhalen te krijgen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Nog niet geregistreerd? Meld je gratis aan. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je privacy.