Overslaan en naar de inhoud gaan
begrip
Ervaringen

We konden niet meer praten met onze dochter

Onze dochter heeft een ‘borderline’-stoornis en ons contact met haar werd steeds slechter. Elk gesprek eindigde in ruzie, maar we hadden geen idee waarom ze zo kwaad werd. We konden haar gedrag niet meer volgen. Het gesprek met de familievertrouwenspersoon was voor ons een enorme opluchting, want die begreep meteen hoe zwaar de ziekte van onze dochter voor ons is.

Op advies van de familievertrouwenspersoon volgden we een cursus, speciaal voor mensen die te maken hebben met iemand met borderline. In die cursus kregen we uitleg over het ziektebeeld, waardoor we beter begrijpen wat er in het hoofd van onze dochter omgaat. Het was ook prettig om mensen te ontmoeten die hetzelfde doormaken.

Door de cursus weten we beter hoe we met hun dochter kunnen omgaan. Dat geeft veel rust. We raken niet meer zo overstuur en er is minder ruzie. Daar profiteert onze dochter blijkbaar ook van. In het laatste gesprek met haar behandelaar hoorden we dat het verrassend goed gaat met haar.

Tips

  1. Zoek informative over het ziektebeeld
  2. Volg een cursus 'omgaan met'
  3. Zoek contact met een familievertrouwenspersoon. Die kan helpen om de dingen in perspectief te zien en overeind te blijven.

Dit verhaal is afkomstig van de familievertrouwenspersonen: www.lsfvp.nl/voor-familie